Frågan om ”gäddfiskekort” avgjord!

Frågan om ”gäddfiskekort” avgjord!

Sedan en tid tillbaka diskuteras, efter förfrågan från intressenter, frågan om ett speciellt gäddfiskekort på vårt licensområde som ska vara billigare än regnbågsfisket. Den nya trenden att söka storgädda och troféstorlekar är att fiska i regnbågsvatten där gäddbestånd ofta växer snabbare jämfört med naturvatten och vissa exemplar når ansenliga vikter och storlekar. Efter att ha inventerat regelverket bland olika regnbågsvatten och även naturliga storgäddavatten så konstateras att några undantag inte finns dvs att fiska gädda på ett regnbågsvatten innebär samma licensavgift för alla oavsett vilket fiske som det riktas mot. När det gäller vatten med naturlig storgäddpotential så är priset för att fiska där ofta högre än vad som gäller på licensområdet i Eskilstunaån dvs 100 kr/dag. Alla som är intresserade av att fiska storgädda på vårt licensområde måste alltså följa regelverket med de licenspriser som gäller. 

 1. TZTZ01-29-2014

  Det är bara RÄTTVIST, inget fel i det beslutet.

  • AndersAnders01-29-2014

   TZ Bra! Styrelsen ser det på det viset också. Att ha en massa undantag som längdbegränsning eller vikt på beten eller att ”plåt” inte får användas vid fiske efter gädda är svåra att hantera för tillsyningsmännen exvis, då är det betydligt mer entydigt att alla följer samma regler. Vi utestänger inte fiskare som riktar sig mot stor gädda bara för att vi inte vill sänka priset för det fisket. Om nu Eskilstunaån med sitt regnbågsvatten betraktas som ett vatten med megagäddor kanske det kan vara värt en 100-lapp om dagen, dessutom är regelverket lika för gäddfiskare. Samla ihop 20 dagkort köpta av samma person o vid olika datum, vilket ger fritt fiske resten av säsongen.

  • nicklas anderssonnicklas andersson02-01-2014

   Hej

   Angående gäddkort, å-fiske erbjuder fiske på licensområdet mot erlagd avgift (fiskekort).
   Det finns en del regler och en fångstbegränsning gällande rengbåge. Vilken art du vill fiska är upp till fiskaren själv

   mvh Laxkungen

   • AndersAnders02-02-2014

    Tror vi alla Å! Fiskare är av samma uppfattning. Välkommen hit, köp ditt dagkort och välj vilken art du vill fiska efter.

 2. TZTZ01-29-2014

  Faan vad bra Anders
  Ni har träffat huvudet på spiken ( Ha HA )
  Betala som andra o fiska som det passar
  Om man är Gädda sugen , det är bara till o leta
  Det skall jag göra
  Älskar STOOOOOOR Gädda

  • AndersAnders01-30-2014

   Just så TZ! Betala o fiska det som passar för dagen. Fler betalande besökare innebär mer tillbaka till fiskare.

 3. TZTZ01-30-2014

  Fråga till alla läsare o Anders.
  Är den någon som vet isläget på våra närmaste sjöar?
  Man börjar klättra på väggarena
  Anntingen bär eller brister, brister det gör det ju
  Många har redan drunknat
  Det vore kul om folk delar med sig information
  Om is läget
  Var försiktiga på ISARNA, för dom är dåliga ,oberäkneliga
  Skit fiske

  • AndersAnders01-31-2014

   Absolut TZ! Alla som har nyttig info kan förmedla den på vår hemsida. En rapport från i söndags 26/1: ”Vi var vid Järshammar idag söndag och det var väldigt varierande istjocklek. 5-20 cm, men där det låg snö var det bara 4-5 cm. De områden som var öppna från snö i lördags låg med 7-8 cm och där snön blött igenom var det 15 cm. Ingen fisk alls”

Skriv ett svar