Osäkra isförhållanden!!!

Det finns verkligen anledning att varna för mycket osäkra och opålitliga isförhållanden på vårt licensområde. Vattentappningen från Hjälmaren genom Tunafors kraftstation är för årstiden ovanligt hög och det innebär att strömförhållandena och underströmmarna innebär MYCKET svårlästa isar. Alltså på sin plats med en skarp VARNING för den som trots allt trotsar varningarna och ger sig ut för att vinterfiska. Om fiskesuget blir för stort är det rekommendabelt att alltid fiska i par och isdubbarna är självklart en obligatorisk del av utrustningen och glöm inte att borra dig ut mot fiskeplatsen med några meters mellanrum för att ha koll på isläget.

2 tankar kring ”Osäkra isförhållanden!!!

 1. Gustav

  Men om man nu ska ut på isen och fiska vart är det då säkrast att gå ut? ( vilken plats) Inte för att jag kommer gå ut på isen nu i december men kanske slutet på januari och frmåt.

  Svara
  1. Anders Inläggsförfattare

   Svårt att ge ett entydigt svar, som sagt i inlägget bör man borra sig framåt. Tidigare ”isvintrar” så har området om man går ut från parken vid gamla Konstmuseet upp mot piren nedstöms Tunafors kraftstation varit helt OK under förutsättning att det inte släpps vatten genom dammluckorna förstås. Fiske nära broar är absolut inte lämpligt.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *