Snart dags för höstens första utsättning!!

Snart dags för höstens första utsättning!!

Under vecka 32 0ch 33 avverkade vi (Osmo) näckrosor och annan nate från Tunafors fabriker ner till Faktoriholmarna så nu är vattenspegeln i stort sett fri från vattenväxter som varit besvärliga för alla fiskare. Vi planerar för höstpremiär för utsättningar antingen vecka 36 eller mer troligen vecka 37, det är som många gånger förr vattentemperaturen som styr utsättningsstarten. Att sätta fisk med vattentemperaturer runt 20 grader är inte speciellt klokt då fisken intar passivitetsläge i djuphålorna och är inte direkt huggvillig. Under hösten räknar vi med att sätta minimum 1 ton på licensområdet. Vi återkommer inom kort.

 1. elvedinelvedin09-01-2011

  Tack så jätte mycket. har gått varje dag på hela sommarlovet men inte fått nån regnbåge i ån :( men nu kanske de kommer. :D

  • AndersAnders09-01-2011

   Inte direkt förvånande att regnbågen som är en utpräglad kallavattenfisk lika övriga laxartade fiskar, så är svår att locka till hugg vid höga vattentemperaturer och det är inget isolerat faktum för Eskilstunaån. Det är något inträffar vid i stort sett alla P&T-vatten. Under hösten sjunker temperaturen och då blir det en helt annan aktivitet.

 2. elvedinelvedin09-04-2011

  kan ni meddela när ni exakt ska sätta in fisk så jag vet :D

  • AndersAnders09-05-2011

   Troligen blir utsättningen vid 12-tiden torsdagen 15/9!

Skriv ett svar