Vuxenårslicenserna tas bort från säsongen 2011!

Vuxenårslicenserna tas bort från säsongen 2011!

Vid föreningens styrelsemöte igår 15 november fattades ett enhälligt beslut om att avskaffa årsfiskelicenserna för vuxen till säsongen 2011. Detta som en konsekvens av väsentligt ökade priser för sättfisken bland annat men också som en anpassning till andra fiskearrangörer ex vis Ljusgryten, Åkersfisket, Villingsberg, Kloten, Krampen osv. Från säsongen 2008 har priset för regnbåge ökat med över 25% och gör det omöjligt att behålla årslicenserna som inte på något sätt har gett önskade intäkter och inte ens har täckt halva kostnaden för sättfisken. I princip kan vi konstatera att vi har skickat med pengar för att få sälja årslicenser till varje vuxen fiskare och det är ohållbart förstås. Dygnslicenserna ersätts med daglicenser, med andra ord licensen berättigar till fiske en kalenderdag mellan 00.00-24.00 och inte som tidigare 24 timmars fiske som då kunde sträcka sig över två kalenderdagar. För att stimulera till frekvent fiske på vårt område erbjuder vi att ”Vid uppvisande och inlämnande av 20 lösta daglicenser till kansliet erhålles ett intyg som berättigar till kostnadsfritt fiske för resterande del av kalenderåret. Daglicenserna ska vara lösta och undertecknade av en och samma person och med olika datum”. Priset för vuxendaglicenser höjs från 80 kr till 100 kr. När det gäller juniorlicenserna så behåller vi årslicensalternativet som höjs från 150 kr till 200 kr från 2011. Daglicenserna kommer fortfarande att kosta 25 kr och vid inlämnande av 8 daglicenser ger en årslicens för resten av året, villkoren som för vuxen alltså undertecknade av en och samma person och med olika datum. Som junior är man fram till det år personen fyller 17 år.

Kommentera

11 Kommentarer på "Vuxenårslicenserna tas bort från säsongen 2011!"


Guest
Sportfiskare
7 years 10 months ago

Hej Anders. Svaret på din inlägg Nr: 9 är ganska enkel, tycker jag. Och det är att över 90 procent som fiskar i Ån bor i stan eller strax utanför. Så din jämförelse med andra sjöar stämmer inte.Dit åker man på en fiske tur med polarna och har trevligt en hel dag. Här fiskar man ( Jag ) några timmar när lusten faller på och då faller det där med enbart dagkort. Jag tror du vet vem jag är men jag vill inte gå ut med namn. Detta är så förbannat infekterat och har varit det länge. Så kör ut BÅGARNA till Mälaren så är allt FIXAT.

Guest
Robin
7 years 10 months ago

Hej,
Jag håller med helt Håkan. Många kommer inte att ha råd för att köpa 20 dag kort . Jag tycker att ni är inte rätt väg för att skydda verksamheten. i stället höja priset 2000 kr,ni kan försöka locka mer folk till åfiske. Marknadsföring kan vara lösning.

Guest
Sportfiskare
7 years 10 months ago

Tack ni alla underbara så kallade SPORT fiskare, men som är KÖTT fiskare och som har bidragit med den gåvan att vi ÄKTA sportfiskare har förlorat möjligheten till köp av årskort. Ni är så begåvade.

Guest
HÅKAN LARSSON
7 years 11 months ago

Det här beslutet som styrelsen har tagit är nog feltänkt. Om jag inte har fattat fel när jag har pratat med fi
skargubbar,VId varje höjning har många hoppat av.
En höjning från 900 till 2000/år får mej med att hoppa av. Jag tror inte många av dom som som fiskar i Åker Villingingsbro, osv.skulle komma till våran å. Upplevelse ?
Vem tror ni kommer att lösa dagskort i den mängd så att det kommer in pengar till ny fisk?